dijous, 18 de febrer del 2021

Projecte

PROJECTE

Aquest any feim el projecte cada dijous. Ve a ajudar-nos a fer –lo na Bel i en Pere Joan.

Estam investigant:     PER QUÈ HI HAVIA DINOSAURES TAN DIFERENTS?

Durant aquest mesos hem fet moltes coses:  Hem parlat de les diferències que tenen, del codi genètic ADN, de l’evolució ...

Però ara tenim el dubte de si quan sorgiren els dinosaures (evolucionaren d’un altre animal)  van ser iguals fins que es varen extingir.

Avui hem revisat tot el que havíem après i amb l’ajuda d’un llibre que va dur n’Aina hem vist que els dinosaures van viure durant milers d’anys.  I, que durant aquest temps, la Terra va anar fent canvis. Va passar de la Pangea a la separació de continents (no exactament com els actuals) i que els dinosaures van viure durant aquests canvis.   Suposam que alguns van quedar atrapats a diferents  bocins de terra, i tant les plantes com ells van anar evolucionant de maneres diferents.  Per què? Això encara no ho hem trobat.

Així que hem decidit fer una línea del temps dins l’aula on hi hagi les diferents etapes que van viure els dinosaures: sorgida de la vida, els primers rèptils, els primers dinosaures durant el  Triàsic, Juràssic i Cretaci...  I col·locarem els dinosaures que coneixem dins aquesta la línea ajudant-nos de les diferents investigacions que farem als llibres  temàtics que tenim a l’aula.

Hem agafat els dinosaures amb els que jugam cada dia i hem dibuixat la silueta per poder col·locar-los damunt la línea del temps. Així podrem observar si durant totes les èpoques eren iguals o van evolucionar amb el temps, i si és així,  què va ser el que va ajudar a que sobrevisquessin uns i altres no dotant-los d’estructures diferents?

 

 











 

1 comentari: